Paradicsomos-ricottás tészta pestóval receptHány személyre: 4-6 személyre
» 500 g rigatoni vagy más, Vastag csőtésztA
» 60 ml extraszűz
olívaolaj» 4 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 500 g koktél
paradicsom, félbevágva
» 350 g friss ricotta
sajt, lecsöpögtetve
» 1 adag pestó
»
só és frissen őrölt
bors» friss
bazsalikomlevelek a díszítéshez
» pesto:
» 2 gerezd
fokhagyma» 2 evőkanál fenyőmag, megpörkölve
» csokor
bazsalikomlevél
» 2 evőkanál
parmezán sajt, lereszelve
» 125 ml extraszűz
olívaolaj
Pesto:
Turmixoljuk apóra a
fokhagymát, a fenyőmagot, a
bazsalikomot és a
parmezánt robotgépben. Amíg a gép forog lassan adjuk hozzá az olajat, és keverjük, míg sima lesz.
A tésztát főzzük ki
sós
vízben. Amíg fő, addig forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, a
fokhagymát süssük meg benne 2-3 percig. Adjuk hozzá a
paradicsomot és alacsony tűzön pároljuk 3-4 percig puhára.
Szűrjük le a tésztát, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a ricottát, a pestót és a
paradicsomot. Ízesítsük
sóval és
borssal. Keverjük össze, majd díszítsük
bazsalikomlevéllel és tálaljuk.
Elkészítési idő 55 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>