» 50 g vaj » 1 finomra vágott hagyma » 1 gerezd zúzott fokhagyma » 2 kimagozott és felkockázott piros chili » 450 g lehúzott héjú, kimagozott és felkockázott paradicsom » 200 ml zöldségalaplé » 2 ek. paradicsompüré » 1 tk. cukor » só, bors » 675 g friss vagy 350 g száraz zöld vagy fehér tagliatelle
Olvasszunk vajat, és dinszteljük meg benne a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a chiliket és pirítsuk meg. Tegyük hozzá a paradicsomot és a zöldséglevest, majd főzzük 10 percig. Szószt pürésítsük robotgépen. Öntsük fazékba, adjuk hozzá a paradicsompürét, sót, cukrot, borsot, és melegítsük alacsony tűzön.
Forraljunk sós vizet. Főzzük meg benne a tagliatellét. Keverjük össze a szósszal és tálalhatjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom