Serpenyőben felhevítem az olajat, beleszórom a tintahal karikákat és erős tüzön 2-3 percig pirítom. Ha már levet engedett, lejjebb veszem a lángot és beleszórom a zúzott
fokhagymagerezdeket. Azonnal ráteszem a kockára vágott
paradicsomokat és hozzáöntöm a bort. Sózom,
borsozom és a
bazsalikommal fűszerezem. Ha van, karikázunk rá fekete olajbogyót és kicsit összeforralom. Párolt rizzsel tálalom.
Fontos!
A tintahalkarikákat nem szabad sokáig sütni, mert rágós, szívós lesz!
Friss
paradicsom helyett a konzerv hámozott és kockázott
paradicsom is megteszi.
A rizzsel össze is keverhető, mint egy rizottó.
Érdemes sok
fokhagymát használni, mert elveszi a halízt!
Szerző:
mjjozsef Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>