» 1 kg konyhakész tintahal » 5 dkg liszt » só és bors » 1,5 dl olívaolaj » 1 csokor összevágott friss petreszelyem » 1 citrom leve
A tintahalat megmossuk, a köpenyét karikára vágjuk. A lisztet összekeverjük a sóval és a borssal, majd beleforgatjuk a tintahalat. Az olajat felhevítjük, és a tintahalat 2-3 perc alatt kisütjük, majd megfordítjuk és még 2 percig sütjük. Lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk.
A csápokat is kisütjük, majd tálra helyezzük és megszórjuk petrezselyemmel és citromlevet locsolunk rá. Tzatzikivel tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom