Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 695 kcal/2919 kj adagonként
Mielőtt hozzákezdenénk a hozzávalók előkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 200 fokra, légkeverés bekapcsolása esetén elég 180 fok is. A garnélákat mossuk meg és zsigereljük ki, ha szükséges. A
fokhagymát és a petrezselymet mossuk meg, és aprózzuk fel. Egy edényben hevítsünk fel étolajat, és adjuk hozzá a
fokhagymát. Addig kevergessük míg szép piros nem lesz. Ezután morzsoljuk szét a szárított
paprikát és adjuk hozzá. Egy kis kevergetés után a petrezselymet is hozzáadhatjuk, majd kevergessük. Miután minden jól átpirult hozzáadhatjuk a garnélákat, és erre öntsük rá a zöldségalaplevet. Ezt a keveréket negyed órán át süthetjük a sütőben 200 fokon. Ha kész, mindegyik garnélát szúrjuk át egy pálcikával, hogy könnyebben lehessen fogyasztani. A saját levében tálalható lehetőleg fehér kenyér kíséretében.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>