» 24 nagy garnélarák, megtisztítva és kizsigerelve, » leöblítve és megszárítva » 24 friss bébiparaj, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só, ízlés szerint » 6 darab(30 cm-es) bambusznyárs, 30 percig » vízben áztatva » maréknyi száraz faforgács, pl. mesquite, hikori- » vagy égerfa » klasszikus koktélmártás: » 2,2 dl paradicsomketchup » reszelt torma, ízlés szerint » friss citromlé, ízlés szerint » kész csípős mártás, ízlés szerint
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük. A rákokat egy-egy parajlevéllel körbetekerjük, és a nyársakra tűzzük. Olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk. A száraz faforgácsot a parázsra dobjuk. A nyársakat arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük.
Mártás:
A hozzávalókat kis tálban összekeverjük, letakarjuk, és tálalásig hűtve tartjuk. A rákokat a mártással együtt kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom