» 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 16-20 nagy, nyers garnélarák vagy óriás garnélarák, » megtisztítva és kizsigerelve, leöblítve és megszárítva » ázsiai vinaigrette vagy 1 dl üveges teriyaki mártás » vinaigrette: » körömnyi friss gyömbér, apróra vágva » 0,5 dl ízesítés nélküli rizsborecet » 1 zöldcitrom leve » 2 evőkanál olaj » 2 kiskanál szójaszósz » 1 evőkanál pirított szezámmag
Amíg a deszka vízben ázik, a grillen parazsat készítünk. Az egyik felén melegítsen, a másikon ne. A rákokat rétegben a deszkára fektetjük. A vinaigrette hozzávalóit összekeverjük, vagy ha teriyaki szószt használunk, akkor azt a rákokra kenjük, és a deszkát a grill meleg oldalára tesszük. Fedővel letakarjuk, és addig sütjük, amíg a rákok rózsaszínek és opálosak lesznek. Kb. 35-40 perc. Azonnal tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom