Grillezett spot garnéla zöldfűszeres-paradicsomos vinaigrette-tel receptHány személyre: 6 személyre
» 4 evőkanál
olívaolaj, és még a kenéshez
» 1 zöld
citrom leve
» 3 dkg
korianderlevél, finomra aprítva
» 2 kiskanál frissen reszelt
gyömbér» tengeri
só, ízlés szerint
» 90 dkg garnélarák, főzés nélkül, páncélban
A grillsütőben közepesen forró tüzet készítünk. Az
olívaolajat, a zöld
citrom levét, a
koriandert, a
gyömbért összekeverjük, és fűszerezzük. Fazékban
sós vizet forralunk, a rákokat beletesszük, és addig főzzük, míg pirosak lesznek. Ha kész kiszedjük őket és hideg
víz alá tarjuk. Késsel a farokpáncéljukat levágjuk, és eldobjuk. A rákokat
olívaolajjal megkenjük, a grillre tesszük, és lefedve 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, lefedjük és 2 percig sütjük megint. Zöld
citromos-
paradicsomos mártással tálaljuk.
Mártás:
45 dkg durvára vágott, friss vagy konzerv lukullusz
paradicsom, lecsöpögtetve
10 dkg
petrezselyem
5 dkg
koriander
5 dkg friss
menta
2 evőkanál friss
oregánó
5 dkg felaprított vörös
hagyma
3 gerezd meghámozott
fokhagyma
fél kiskanál cayenne-
bors
1 kiskanál finom tengeri
só
1 kiskanál frissen őrölt fekete
bors
0,8 dl
olívaolaj
0,8 dl sherry
ecet
0,3 dl
víz
A hozzávalókat turmixgépben összekeverjük, és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>