» 4 evőkanál olívaolaj, és még a kenéshez » 1 zöldcitrom leve » 3 dkg korianderlevél, finomra aprítva » 2 kiskanál frissen reszelt gyömbér » tengeri só, ízlés szerint » 90 dkg yabbie, óriás garnélarák, languszta vagy » nagy folyami rák, főzés nélkül, páncéljában
A grillsütőben közepesen forró tüzet készítünk. Az olívaolajat, a zöldcitrom levét, a koriandert, a gyömbért összekeverjük, és fűszerezzük. Fazékban sós vizet forralunk, a rákféléket beletesszük, és addig főzzük, míg pirosak lesznek. Ha kész kiszedjük őket és hideg víz alá tarjuk. Késsel a farokpáncéljukat levágjuk, és eldobjuk. A rákokat olívaolajjal megkenjük, a grillre tesszük, és lefedve 2 percig sütjük. majd megfordítjuk, lefedjük és 2 percig sütjük megint. Ázsiai vinaigrette-tel kínáljuk:
körömnyi friss gyömbér, apróra vágva
0,5 dl ízesítés nélküli rizsborecet
1 zöldcitrom leve
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál pirított szezámmag
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom