» 1 l víz » 2,5 dkg kóser vagy asztali só » 45 dkg óriás garnélarák, kizsigerelve(sötét, háti » vénájukat eltávolítva), páncéljukban,fejük » épen, leöblítve és megszárítva » ropogós salátalevelek, a tálaláshoz » klasszikus koktélmártás: » 2,2 dl paradicsomketchup » reszelt torma, ízlés szerint » friss citromlé, ízlés szerint » kész csípős mártás, ízlés szerint
Egy nagy lábosban a sós vizet felforraljuk, a rákokat beletesszük. Lefedve 6-8 percig főzzük. Ellenőrizzük ,ne főzzük túl. Kiemelés után nagyon hideg vízbe dobjuk őket. Ha eléggé lehűltek a fejüket lecsavarjuk, lábukat kihúzzuk. A farkuknál fogva, a páncéljukat felfelé húzzuk és meghámozzuk. Egy kés segítségével a vénájukat kihúzzuk. Hideg vízzel leöblítjük, és tálalásig hűtjük. A mártás hozzávalóit egy tálban összekeverjük, letakarjuk és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a salátaleveleket a tányérokra tesszük, a garnélarákokat rátesszük és mártással meglocsoljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom