A
hagymát szeletekre, a szár
zellert karikára, a
fokhagymát apróra vágom. Közepes lángon
vajat olvasztok, rádobom a zöldségeket és fedő alatt 5-6 percig párolom. Ha a zöldségek megpuhultak, felöntöm a borral, a sherryvel és a
tejszinnel és 1-2 perc főzés után (óvatosan)
sózom és
borsozom. Erre a ragura ráöntöm a megtisztított kagylókat és a legerősebb lángon 6 percig főzöm. A zárva maradt kagylókat kidobom (mert az romlott), rászórom az összevágott
petrezselyemzöldet és asztalra teszem. Köret a benne főtt zöldségek és a puha kenyér.
FONTOS!
Azokat a kagylókat, amelyeket tisztításkor, nyersen NYITVA találunk, ki kell dobni!
Azokat a kagylókat, amelyeket főzés után ZÁRVA találunk, ki kell dobni!
A csukott kagylókat úgy tisztítjuk, hogy kívül erősen megsikáljuk, letépjük a szakállát, lepattintjuk az esetleg ránőtt kavicsot.
Szerző:
mjjozsef Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>