A kagylókat
sós
vízben megmossuk. A
hagymát és a
fokhagymát finomra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. 1 pohár vizet öntünk egy fazékba, beletesszük a kagylókat, és addig főzzük, amíg kinyílnak. Leszűrjük, és a levét félretesszük. Forró olajon megfonnyasztjuk a
hagymát és a
fokhagymát, megszórjuk zsemlemorzsával, és felöntjük a kagyló levével. Rátesszük a babérlevelet, ráöntjük a
fehérbort és a
citromlevet. A mártást ráöntjük a kagylókra, tűzre tesszük, és még 10 percig főzzük. Szükség esetén
sózzuk,
petrezselyemmel megszórjuk.
Elkészítési idő: 45 perc.
Nehézségi fok: könnyű
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>