» 45 dkg penne tészta » 1,5 kg étikagyló, lesúrolva, szakálla eltávolítva » maréknyi száraz faforgács pl. mesquite, hikori- » vagy égerfa » 3 dkg petrezselyem, a díszítéshez » bazsalikomos aioli: » 3 dkg finomra aprított baszalikom » 20 dkg majonéz » 2 nagy gerezd fokhagyma, zúzva » 1 kiskanál frissen csavart citromlé » ízlés szerint só és bors
Az aiolihoz a hozzávalókat összekeverjük.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük. A kagylót olívaolajjal megkenjük, sózzuk, és egy alumíniumtálcára helyezzük. A faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát a grillsütő azon oldalára tesszük, ahol nincs tűz, és amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 10-15 percig füstöljük. A pennét sós vízben megfőzzük. A kagylókat a héjukból kiemeljük, a penne tésztával és a bazsalikomos aiolival összeforgatjuk. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom