» 12 nagy fésűkagyló, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só, ízlés szerint » maréknyi száraz faforgács, pl. mesquite, hikori- » vagy égerfa » mangósalsa: » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 5 dkg vöröshagyma, finomra aprítva » 1 friss jalapeno paprika, szára és magjai » eltávolítva, és finomra aprítva » 3 dkg koriander, finomra aprítva » 45 dkg hámozott mangó, összevágva » 1 zöldcitrom leve, és még egy kevés » só és bors, ízlés szerint
A salsa hozzávalóit összekeverjük, fűszerezzük, és tálalásig állni hagyjuk. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A kagylókat olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és egy alumíniumtálcára helyezzük. A faforgácsot a parázsra dogjuk. A tálcát a sütő azon oldalára helyezzük, ahol nincs tűz, és amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk és 20-30 percig füstöljük. A fésűkagylót a mangós salsával tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom