Füstölt osztrigaragu receptHány személyre: 4 személyre
» 5 tucat füstölt füstölt osztriga, leöblítve héjában,
» levével együtt
»
olívaolaj, a megkenéshez
» finom tengeri
só» maréknyi száraz faforgács, pl. mesquite, hikori-
» vagy égerfa
» 20 dkg finomra vágott poré
hagyma» 20 dkg finomra vágott vörös
hagyma» 2 evőkanál
vaj» 1 l csirkehúsleves
» 1
babérlevél» fél kiskanál szárított
borsikafű
» 45 dkg meghámozott ás kockára vágott
burgonya» 9 dl
tejszín
» felaprított metélő
hagyma, a díszítéshez
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, hogy csak az egyik oldala melegítsen. Az osztrigát olajjal megkenjük,
sózzuk, és alumínium tálcára tesszük. A faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát az osztrigával a sütő azon oldalára tesszük, ahol nincs tűz, és amikor az első füstöt meglátjuk letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük.
A póré
hagymát és a vörös
hagymát
vajon kb. 4 percig pirítjuk. Az osztrigalevet, a csirkehúslevest, a babérlevelet, a
borsikafüvet és a
burgonyát belekeverjük. Felforraljuk, és 15 perc alatt a
burgonyát puhára főzzük. Mixerrel pépesítjük. Belekeverjük a
tejszínt, felforraljuk, a lángot mérsékeljük, és beledobjuk az osztrigát. Addig főzzük, amíg az osztriga megszilárdul. Metélő
hagymával díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>