» 24 közepes fésűkagyló » 6 darab bambusznyárs » 5 dkg vaj, felolvasztva » 2 evőkanál frissen csavart zöldcitromlé » 2 evőkanál száraz sherry vagy rum » 2 újhagyma, zöldjének egy részével finomra aprítva » 2 kiskanál frissen reszelt gyömbérgyökér
A nyársakat 30 percig vízben áztatjuk, a tüzet előkészítjük a grillben. Az olvasztott vajat, a zöldcitrom levét, a sherryt vagy rumot, az újhagymát és a gyömbért összekeverjük. A kagylókat a nyársra húzzuk, és a zöldcitromos keverék háromnegyedével jól meglocsoljuk. A nyársakat addig sütjük, míg a kagylók megszilárdulnak, ez oldalanként 2-4 perc. A nyársakat a félretett páccal még meglocsolva tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom