» 1 evőkanál olívaolaj » 1 közepes vöröshagyma, felaprítva » 1 deci szaké » 1 deci mirint(rizsbor) » 1 evőkanál ízesítés nélküli rizsecet » 1,5 kg szívkagyló » 5 dkg finomra aprított, olasz petrezselyem, » a díszítéshez » 2 felaprított újhagyma » 6 evőkanál vaj » 2 evőkanál szójaszósz
Az olajat egy serpenyőbe tesszük, és a fokhagymát és a hagymát 4 perc alatt üvegesre pirítjuk. A szakért, a mirint és a rizsecetet beletesszük és felforraljuk. A kagylókat beletesszük, lefedjük, és 5-7 percen keresztül pároljuk, míg kinyílnak. Az edény időként megrázzuk és a ki nem nyílt kagylókat kidobjuk. A kagylókat egy tálba kivesszük, a párolóedénybe az újhagymát, a szójaszószt és a vajat elkeverjük és a kagylóra öntjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom