» 1 evőkanál olívaolaj » 1 közepes vöröshagyma, felaprítva » 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve » 1 üveg (0,33l) sör » 1,5 kg éti kagyló, megsúrolva, szakálla » eltávolítva » 5 dkg finomra aprított, olasz petrezselyem » a díszítéshez
Az olajat egy serpenyőbe tesszük, és a fokhagymát és a hagymát 4 perc alatt üvegesre pirítjuk. A sört ráöntjük, és felforraljuk. A kagylókat beletesszük, lefedjük, és 5-7 percen keresztül pároljuk. Az edény időként megrázzuk és a ki nem nyílt kagylókat kidobjuk. A kagylókat és a levüket mélytányérokba szedjük, és petrezselyemmel díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom