Vajas homár receptHány személyre: 4
» 2 db félbevágott, 700 g-os homár
» 1
citrom leve és reszelt héja
» 125 g
vaj» 4 ek. friss zsemlemorzsa
» 2 ek. brandy
» 5 ek.
tejszín vagy créme fraiche
»
só,
bors» 500 g farfallini
» 1 ek.
olívaolaj» 60 g reszelt
parmezán» 1 szeletekre vágott kivi
» 4 megfőtt egyben hagyott óriásgarnéla
»
kapor
Távolítsuk el a homár belsőségeit. Szedjük ki a farkából a húst, és daraboljuk fel. Ollókból és lábakból szedjük ki a húst, és daraboljuk fel. Keverjük össze a
citrom héjával és levével.
Homárpáncélokat szárítsuk meg sütőben.
Olvasszunk meg 1 ek. olajat, és pirítsuk meg benne a zsemlemorzsát.
A homárt is pirítsuk meg olajban. Öntsük rá a brandyt, főzzük 3 percig, majd adjuk hozzá a
tejszínt és a créme fraiche, és ízesítsük.
Főzzük ki a farfallenit, és öntsük a homárpáncélba. Tegyük rá a mag
vajazott homárhúst, szórjuk meg
sajttal és morzsával. Grillezzük aranybarnára.
Garnélával és
kaporral tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>