A libamellek bőrét óvatosan bevagdossuk, majd zsiradék nélkül sütőedénybe tesszük, bőrös felükkel lefelé, és öt-hat percig pirítjuk. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk, de ezt maximum fél percig csak. Visszafordítjuk,
sóval,
borssal ízesítjük. Előmelegített 210 oC-os sütőbe helyezzük, és hat-nyolc percig sütjük. Ám a sütés vége előtt pár perccel rátesszük az
olívaolajjal megkent,
sóval,
borssal megszórt kenyérszeleteket és így fejezzük be a sütést. Az
almát meghámozzuk, megszabadítjuk a magházától, felkockázzuk és elkeverjük a húslevessel és a
tejszínnel. A húst és a kenyérszeleteket kivesszük a serpenyőből, leöntjük róla a zsiradékot és hozzáadjuk a húshoz az
almás,
tejszínes mártást. Felforraljuk, ízesítjük, Habverővel felhabosítjuk, rálocsoljuk a tányérokra helyezett libamellekre, és a te
tejére teszünk egy-egy szelet pirított kenyeret. Melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>