A kacsát dörzsöljük be kívül-belül
sóval,
borssal, hintsük meg
majoránnával, és miután bekentük olajjal tegyük a hűtőbe.
Készítsük el a
káposztás csuszát: reszeljük le a
káposztát,
sózzuk meg, és hagyjuk kis ideig állni. Nyomkodjuk ki, és kievés olajon pirítsuk meg, kevergessük, hogy oda ne kapjon. Közben bő
vízben főzzük ki a
csuszatésztát.
A pirított
káposztát ízesítsük ízlés szerint őrölt
borssal, köménnyel,
cukorral, és forgassuk ezeket össze a tésztával.
A kacsák hasürgét töltsük meg
káposztás csuszával, és a nyílás tűzzük össze.
A töltött kacsát közepesen meleg sütőbe, locsolgatva saját
zsírjával pirosra sütjük. A többi
káposztás csuszát adhatod mellé köretnek.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>