A
paradicsomot leforrázzuk, leszedjük a héját, a magjait kikaparjuk. Az olajbogyókat kettévágjuk, magjait kiszedjük, a
fokhagymát kipréseljük. A kacsát forró
vízzel lemossuk, leszárítjuk, és
sóval,
borssal és
fokhagymával ízesítjük. A római tálat
vízbe áztatjuk, beletesszük a kacsát, ráhintjük a fűszereket és az ételízesítőt. Hozzáadjuk a
paradicsomot és az olívabogyót. Felengedjük a borral, rátesszük a tál te
tejét, majd hideg sütőbe tesszük. 250 fokig melegítjük a sütőt, és 2 órát sütjük. Utána kiszedjük a kacsát, a levét leszűrjük, majd azzal leöntve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>