» 300 g sült pekingi kacsa vagy pecsenyekacsa » 60 g száraz rizsmetélt » 60 ml édes thai csiliszósz és még kevés a tálaláshoz » 8 nagy, kerek rizspapír vagy tavaszitekercs-tészta » 1 hosszában vékony szeletekre vágott uborka » 3 evőkanál durvára vágott koriander » 1 evőkanál durvára vágott menta » 1 evőkanál frissen facsart lime-lé
A tésztát főzzük meg a csomagolása szerint. Szűrjük le és tegyük félre. A cérnametéltet vágjuk durvára. Keverjük össze a cérnametéltet, a kacsát, az uborkát, a koriandert, a mentát, az édes csiliszót és a lime-levet. mártsuk forró vízbe a rizspapírt, majd fektessük a munkalapra, amikor már megpuhult. A kacsás keveréket kanalazzuk a rizspapír közepére, majd szorosan tekerjük fel. Édes csiliszósszal, mint mártogatós tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom