Pucoljuk meg az
almákat és magozzuk ki.
A
vajon futtassunk meg 2 nagy felkockázott
almát, majd dolgozzuk hozzá a zsemlemorzsát és a
sonkát. Süssük néhány percig, közben pedig fűszerezzük
sóval és
borssal. Ezzel a keverékkel töltsük meg a megtisztított kacsát. Kenjük be
vajjal és előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.
vajjal kenjünk be 4
almát és a sütés előtt fél órával tegyük a kacsa mellé.
A maradék
almát vágjuk cikkekre és készítsünk belőlük kompótot.
A kacsa szaftját dolgozzuk össze a húslevessel, a
tejföllel és facsarjuk rá a
citromot. Főzzük néhány percig és ízesítsük
sóval, valamint
borssal. Ezt a mártást tálaláskor locsoljuk a kacsára, a sült
almákra és a kompótra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>