Ropogós kacsapecsenye receptHány személyre:
» Hozzávalók: Egy 1,5-2 kilós pecsenyekacsa, bő olaj a sütéshez
» A mártáshoz:
» 1,5-2 liter erős alapleves
» 0,5 liter száraz (fehér) bor
» 8 kanál
szójamártás
» 4-4 kanál hojszinmártás és babpüré
» 1 nagy fej
hagyma» 5 dkg
gyömbérgyökér (egy púpos kávéskanál
citromos
gyömbérpor)
» egy púpos kanál
cukor» egy kávéskanál ötfűszerpor
» egy kg sertéscsont
» fél kg marhahús
Tegyük a megtisztított kacsát egy fazék forró
vízbe, és főzzük elő 10 percig. Csurgassuk le.
Keverjük össze a mártás hozzávalóit, forraljuk fel, fedjük be és kis lángon főzzük fél órát, majd dobjuk ki belőle a csontot. Tegyük bele a kacsát, forraljuk fel, majd fedjük be, és kis lángon főzzük másfél órát, miközben meg-megforgatjuk.
Vegyük ki a mártásból, s míg hűl, hagyjuk lecsurogni. Mikor megszáradt, süssük bő olajban 8-10 percig, miközben a kiálló részeit állandóan öntözgetjük a sütőolajjal. Csurgassuk le, daraboljuk fel, rakjuk tálra, forrón tálaljuk. A forró mártást külön tálban adjuk mellé. Zöld
hagymás sült
rizst, felszeletelt
uborkát, külön tálkákban
szója- és hojszinmártást kínálunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>