Sörösdobozon sült fokhagymás-oregánós csirke receptHány személyre: 2-4 személyre
» 4 kis gerezd
fokhagyma, megtisztítva
» 2 tk. szárított
oregánó» 1 tk. durva szemű tengeri
só» fél tk. piros csilipehely
» 1 ek. étolaj
» 2 tk. frissen facsart
lime-lé
» 1 konyhakész csirke, 1,5-1 3/4 kg
» 1 doboz szobahőmérsékletű sör
Zúzzuk össze mozsárban a
fokhagymát, az
oregánót, a
sót és a csilipelyhet. Adjuk hozzá az olajat és a
citromlevet, és dolgozzuk jól össze. A csirkét mossuk meg, töröljük szárazra, és dörzsöljük be a
fokhagymás keverékkel. Tegyük edénybe, fedjük le, és tegyük 2-4 órára a hűtőbe. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Középre állítsunk egy csepegtetőedényt, és töltsük meg félig
vízzel.
Grillezés előtt pihentessük a csirkét 20-30 percig szobahőmérsékleten. A sört nyissuk ki, és a felét öntsük ki. Húzzuk rá a csirkét, majd tegyük a grillre, és süssük lezárva 1-1,5 órát. Közben óvatosan forgassuk meg. 30-45 percenként tegyünk 10-12 faszénbrikettet a tűzre. Vegyük le a csirkét a grillről, hagyjuk 10 percig hűlni, majd vegyük le a dobozról.
Elkészítési idő: 1,5-2 óra, plusz a pácolás
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>