» Kebab: » 800 g kicsontozott, kis kockára vágott csirkehús » 60 ml extraszűz olívaolaj » 2 evőkanál frissen facsart citromlé » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 teáskanál szárított oregánó » só és frissen őrölt fekete bors » Tzatziki: » 180 ml görög joghurt » 1 finomra szeletelt uborka » 2 evőkanál frissen facsart citromlé » 2 evőkanál finomra vágott menta » Tálaláshoz: » 2 kockára vágott paradicsom » finomra tépkedett fejes saláta » pita
Csirkekebab:
A csirkét fűzzük előre beáztatott hurkapálcára.
Keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymát és az oregánót. sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a nyársakat.
Tzatziki:
Keverjük össze a joghurtot, a citromlevet, a finomra reszelt uborkát és a mentát. Melegítsük fel a grillserpenyőt és a csirkét süssük meg. A kebabot tzatzikival, paradicsomcikkekkel, salátával és pitával tálaljuk.
Elkészítési idő 21-23 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom