Négy darab megpucolt, kimagozott és cikkelyekre vágott
almát futtassuk meg a
vaj felében 5 perc alatt. Ízesítsük két felaprított vaníliarúddal,
sóval és
borssal. Ezt a keveréket kanalazzuk a megtisztított tyúkba, rögzítsük, fűszerezzük
sóval, valamint
borssal. Ezután helyezzük egy
vajjal kikent tűzálló tálba és előmelegített sütőben 20 percig süssük. Ezután kuktában süssük további 20 percig a szaftjával együtt.
A cukrot egy kis
vízzel hevítsük fel és dolgozzuk össze a
citrom, valamint a
narancsok levével. Adjuk hozzá a maradék vaníliarudat és 10 percig pároljuk.
A megmaradt
almát vágjuk cikkelyekre, futtassuk meg a
vajon és keverjük össze a rummal. Halmozzuk egy tálra, locsoljuk rá a karamellás mártást és helyezzük rá a tyúkot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>