Keverjük össze a
hagymát, az olajat, a petrezselymet, a fűszer
paprikát, a római
köményt és a cayenne-
borsot. Adjuk hozzá a májat és a
szalonnát. Keverjük össze, és tegyük 2 órára a hűtőbe.
Mártás:
Forraljunk vizet egy közepes lábosban. A
paradicsomok héját metsszük be, és blansírozzuk 10 másodpercig. Vegyük ki őket, és helyezzük hideg
víz alá. Hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk a húst apró kockára.
Az olajat hevítsük fel, tegyük bele a
hagymát és a
fokhagymát, és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a
paradicsomot, a
koriandert és a római
köményt. Keverjük össze, és főzzük sűrű mártássá. keverjük hozzá a
citromlevet, a
korianderzöldet, és a
sót.
Melegítsünk elő egy sütőlapot a grillsütőn. A húst szúrjuk nyársakra, és grillezzük meg őket. Forrón tálaljuk a harisszamártással.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 8-10 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>