» 500 g kicsontozott báránycomb vagy báránybélszín » 250 g száraz, hajtogatott bot rizstészta » 90 g zsenge spenótlevél » 60 ml mogyoróolaj » 2 evőkanál kínai feketebab-szósz » 2 evőkanál mirin (édes japán rizsbor vagy édes sherry) » 2 teáskanál barna cukor » 1 teáskanál ázsiai szezámolaj
Bő, forró vízben főzzük meg a rizstésztát. Szűrjük le és tegyük félre. Keverjük össze a szezámolajat, a mirint, a barna cukrot 2 evőkanál mogyoróolajjal, majd öntsük a rizstésztára és rázzuk össze. Tegyük egy serpenyőbe a feketebab-szószt, a maradék olajat és a bárányhúst. Forrósítsuk fel a serpenyőt, és süssük a hús mindkét oldalát 5-5 percig. Tegyük félre, pihentessük 5 percig, majd vágjuk fel vékony szeletekre. A bárányt és az öntetet tegyük a tésztához, alaposan rázzuk össze, majd melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom