» 500 g penne » 250 g negyedelt koktélparadicsom » 125 g frissen reszelt parmezán sjat » 30 g összetépkedett bazsalikomlevél » 4 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál pirított fenyőmag » 60 ml extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » bazsalikomág a tálaláshoz
A pennét főzzük meg sós vízben. Keverjük össze a paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot és az olajat. sózzuk, borsozzuk. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, szórjuk bele a sajtot és süssük 5 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Szűrjük le a tésztát és tegyük hideg víz alá, majd keverjük össze a paradicsommal és tegyük egy tálba. Szórjuk a sült sajtot a tetejére. bazsalikomlevelekkel és fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom