» 4 cső zsenge kukorica » 4 l víz » 1 l tej » só » 1 sárga húsú paprika » 1 pohár rizs » 1-1 sárga- és zöld húsú paprika » 10 dkg sonka » 1 csokor zsázsa
A tej és a víz keverékét ízesítsük meg sóval, kezdjük el főzni és fél öra alatt pároljuk meg benne a kukoricát. Ezután ha már hideg szedjük le róla a szemeket.
A rizst főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le.
Egy sárga paprikát blansírozzunk 10 percig sós vízben, majd vágjuk le a csúcsát.
A rizst dolgozzuk össze a megmaradt felvágott paprikákkal, a felkockázott sonkával és a kukoricával. Ezt a keveréket kanalazzuk a sárga paprikába, végül a tetéjére rakjuk a zsászát.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom