Zellert és a tormát finomra daráljuk, sóval, cukorral és ecettel marinírozzuk, majd összekeverjük a majonézzel. Néhány kanál felvert tejszínt adhatunk hozzá
Túrót sóval simára keverjük, cseppenként hozzáadjuk az olajat, és megfestjük a sárgarépalével. Zöld fűszereket is adjunk hozzá.
Zúzzuk péppé a megsózott fokhagymát. Hámozzuk meg az uborkát, hosszában vágjuk félbe. Reszeljük le, sózzuk meg, és hagyjuk, míg kiengedi a levét. Öntsük
8 rész aludttejet összekeverünk 1 rész salátaolajjal vagy majonézzel, sóval és fehérborssal. Ízesítjük cukorral, hagymával, zöld fűszerekkel. 5 adaghoz 1,5
Tojást keményre főzzük, sárgáját szitán átnyomjuk és olajjal elkeverjük, megfűszerezzük és joghurttal, aludttejjel vagy almalével összekeverjük. Tojásfe
1 rész áttört paradicsomot 1 rész citromsavval vagy 5%-os ecettel, 2 rész salátaolajjal, sóval, cukorral és borssal összekeverjük.
5 adaghoz kb. 30 g áttört
1 rész tehéntúrót összekeverünk 2 rész aludttejjel, 1 rész salátaolajjal, sóval, cukorral és fehérborssal.
5 adaghoz kb. 40 g túrót használjunk fel. Íze
A hagymát felaprítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
Ugrás a lap tetejére >>