Hagymás paradicsomsalsa paprikával receptHány személyre: 4
» 3
paradicsom (kimagozva és apróra vágva)
» 1 fej vörös
hagyma (apróra vágva)
» 1 zöld csili
paprika (kimagozva és apróra vágva)
» 3 nagy csipet őrölt
kömény» 1 kiskanál vörösbor
ecet» 1 evőkanál
olívaolaj»
só» 2 evőkanál aprított, friss
koriander» 2 piros színű
paprika
A
paprikákat tegyük egy tepsibe, és magas hőmérséklet süssük feketére. Mikor elkészül, tegyük át egy tálba, fedjük le, és hagyjuk 10 percet állni. Ezt követően bontsuk ki a héjából, és vágjuk ki a húsát (magok nem kellenek), majd vágjuk kockákra. Egy tálban keverjük össze a
paradicsomot, a
paprikát, a
hagymát és a
chilit az olajjal és a vörösbor
ecettel, majd fűszerezzük ezt a köménnyel,
sóval és a
korianderrel. Jól keverjük össze, és tálalhatjuk is vendégeinknek. Kínáljuk
sós kekszekhez, chipsekhez, tortillákhoz, hogy még élvezetesebb legyen a nassolás.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>