Zellerremoulád gesztenyével receptHány személyre: 4 főre
» 25 dkg meghámozott főtt
gesztenye» 25 dkg
zellergumó
» 1 zöld
alma» 1/2
citrom leve
» néhány turbulyalevél
» öntet:
» 20 dkg friss krém
sajt» 1 evőkanál közepesen erős
mustár» 1/2 dl főző
tejszín
» 1 evőkanál apróra vágott turbolya
» 1 kávéskanál apróra vágott
kapribogyó» 1 kávéskanál apróra vágott csemege
uborka»
só, frissen őrölt
bors
Ha a
gesztenye fagyott, olvasszuk ki. Hámozzuk meg a
zellert, és nagy lyukú reszelővel reszeljük le. Az
almát mossuk meg és hámozzuk meg, magozzuk ki. Vágjuk fel kis kockákra, locsoljuk meg
citromlével. Vágjuk a
gesztenyéket negyedekre vagy felekre.
Öntet:
Keverjük el a krém
sajtot a
mustárral, adjuk hozzá a
tejszínt,
sózzuk,
borsozzuk, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a turbolyát, a
kapribogyót, a csemege
uborkát, és újra keverjük össze. Tegyük egy tálba a
zellert, az
almát, és a
gesztenyét, öntsük rá az öntetet és keverjük össze. Díszítsük
gesztenyével és turbolyával.
Mindössze 15 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>