Az
uborkát hámozzuk meg és vágjuk fel hosszában. Vegyük ki a magját, és vágjuk kis hasábokra. A
zellerről húzzuk le a szárakat, vágjuk fel vékony csíkokra. Mossuk meg a
káposztát, és aprítsuk fel. Mártsuk a
paradicsomokat 20 másodpercre forró
vízbe, hámozzuk meg, vegyük ki a magokat, és a húsát vágjuk fel kis kockákra. Vágjuk be a papayát, hogy a leve kifolyjon. Vágjuk félbe, vegyük ki a magját, hámozzuk meg. A húsát reszeljük le. Mossuk meg, és szárítsuk meg a
banán- vagy
salátaleveleket. Tegyük egy tálra, tegyük rá a többi hozzávalót, és hűtsük le.
Öntet:
Hámozzuk meg és vágjuk apróra a
fokhagymát, csavarjuk ki a
citrom levét. Öntsük a levet egy tálkába, adjuk hozzá a porcukrot, a
fokhagymát és a halszószt. Bor
sózzuk és
paprikázzuk meg. Keverjük össze és öntsük a
salátára.
Apróra vágott
bazsalikomlevéllel szórjuk meg.
mindössze 20 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>