Meleg limabab- és prosciutto-saláta rucolával receptHány személyre: 4
» 3 gerezd összezúzott
fokhagyma» 2 marék rucola
» 10 dkg aprított prosciutto
» 50 dkg szárított limabab
» 10
bazsalikomlevél összetépkedve
» fél tk. szárított és összetört csili
» 2 ek.
olívaolaj»
só,
bors
Ennek az ételnek a legfontosabb előkészülete, hogy a limababot egy tál meleg
vízben egy teljes éjszakára beáztatjuk. Másnap a babot hideg
vízbe téve kb. 1 órát főzzük (annyi ideig, amíg alighogy puhulni kezd), majd ezután a vizet szűrjük le, de egy kis tálba tegyünk félre a
vízből.
Ezután megsütjük a
fokhagymát, a
hagymát és a csilit, beletesszük a prosciuttot, majd addig sütjük, amíg el nem kezd pirosodni. Ehhez tesszük a főtt babot, hogy az is átmelegedjen és ha nagyon száraz lenne az étel, akkor a félretett
vízből is tegyünk hozzá. Az egészet ízesítsük be
sóval,
borssal,
borsmustárral és
bazsalikommal. Tálalása minden esetben melegen történjen.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>