Hámozzuk meg a
citromot, és a héját vágjuk vékony csíkokra. Öntsünk egy edénybe 3 dl vizet, forraljuk fel, tegyük hozzá a
citromhéjakat, és főzzük 5 percig. Vegyük ki és csepegtessük le a
citromhéjakat, majd a léhez öntsünk vizet, hogy újra 3 dl legyen. Tegyük hozzá a barnacukrot, és forraljuk 2-3 percig. Adjuk hozzá a bort, és a szirupot öntsük egy nagy tálba.
vágjuk ketté a dinnyét és magozzuk ki. Vágjunk ki a húsából kis golyókat, és tegyük a szirupba. A szőlőket is tegyük hozzá. A körtést pucoljuk meg, szeleteljük fel, tisztítsuk meg a grépfrútot, hártyázzuk le. a kivit is pucoljuk meg és szeleteljük fel. A gyümölcsöket adjuk mind a sziruphoz, és tegyük 2 órára a hűtőbe.
Facsarjuk ki a zöld
citromok levét, hámozzuk meg az
avokádót, kockázzuk fel, áztassuk be
citromlébe, majd csepegtessük le és adjuk a
salátához. Az
almákat pucoljuk meg, szeleteljük fel, mártsuk
citromlébe, és adjuk a többi gyümölcshöz. A maradék
citromlével locsoljuk meg az egészet. Tálalás előtt szórjuk meg a főtt
citromhéjjal.
Mindössze 50 perc alatt elkészül, plusz a hűtési idő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>