Keverjük össze egy edényben a
tejet és a cukrot, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.
Egy másik edényben forrósítsuk fel a
vajat. Keverjük bele a darát, és pirítsuk aranysárgára. Adjuk hozzá a
mandulát, és keverjük a masszát alacsony hőfokon 5 percig.
Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük a cukros
tejet egy habverővel a darához. Forraljuk fel újra, és főzzük alacsony hőfokon, állandó keverés közben 5 percig.
Öblítsünk ki 4 formát hideg
vízzel. Töltsük bele a daramasszát, simítsuk el, és tegyük 2 órára a hűtőszekrénybe.
Pirítsuk meg zsiradék nélkül a fenyőmagot. Borítsuk ki a dara-helvát, szórjuk meg
fahéjjal, por
cukorral, és díszítsük fenyőmaggal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>