Vágjuk le kör alakban a
paprikák te
tejét, vegyük ki a csutkáját és a hártyáit. Kenjük ki kevés olajjal egy tűzálló tálat, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Mossuk le a
rizst, és hagyjuk lecsepegni. Forrósítsunk egy edényben 4 evőkanál
olívaolajat. Pároljuk meg benne a
hagymát és a fenyőmagot. Szórjuk bele a
rizst, keverés közben pirítsuk meg, majd öntsük fel 1/2 liter
vízzel. Szórjunk bele 1 teáskanál
sót. és keverés közben főzzük addig, amíg a
rizs a vizet fel nem szívja.
Hagyjuk a
rizst letakarva 10 percig állni. Keverjük bele a mazsolát,
borsot, petrezselymet, kaprot,
mentát, cukrot,
fahéjat és a
citromlevet. Töltsük meg a
paprikát a keverékkel, és tegyük a te
tejével felfelé egy tűzálló tálba. Öntsünk rá 1 liter vizet, és pároljuk a sütőben letakarva 3 órát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>