Tegyük a csirkét egy edénybe, és öntsük fel annyi
vízzel, hogy ellepje. Forraljuk fel,
sózzuk meg, és főzzük 3/4 órát. Közben szedjük le a keletkező habot.
Vegyük ki a csirkét a levesből, hagyjuk egy kicsit kihűlni, húzzuk le a bőrét, és tisztítsuk meg a zsiradéktól. Fejtsük le a húst a csontról, és vágjuk apró darabokra.
Mossuk meg a
rizst, és csepegtessük le.
Forrósítsunk egy edényben
vajat. Szórjuk bele a
rizst, és keverés közben pároljuk üvegesre. Öntsük fel levessel, fűszerezzük
sóval,
borssal, és főzzük puhára.
Osszuk el a csirkehúst tányérokon, és öntsük rá a forró
rizslevest, majd szórjuk meg
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>