Enyhén
sós
vízben főzd ki a metéltet , öblítsd le hideg
vízzel és megolvasztott
vajjal keverd el.
Egy kis tepsibe simítsd a tészta egyik felét kisujjnyi vastagon, szórd rá a mazsolát, a diót és őrölt
fahéjjal hints meg. A többi tésztával fedd be, a te
tején egyengesd el.
Reszeld le a
citrom sárga héját, a levét facsard ki, a cukrot add hozzá, majd főzd sűrű sziruppá egy dl
vízzel felöntve. A tepsiben várakozó tésztát locsold meg és tedd máris a forró sütőbe.
Süsd meg 15 perc alatt 200°C-on. Ha már kezd pirulni a széle, akkor egy széles lapátkanállal féltenyérnyi háromszögekre vagdald fel és úgy süsd készre.
Kínáld melegen!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>