Piquillo paprika tintahallal töltve - Spanyolország recept
Hány személyre: 4 személyre
» 800 g kisméretű tintahal » 1/2 l besamelmártás » 16 db piquillo paprika » só és fekete bors » A szószhoz: » 3 vöröshagyma » 2 zöldpaprika » 3 érett paradicsom » 2 gerezd fokhaygma » a tintahalak tintája » olaj
A tintahalakat megmossuk és karikákra szeljük.
Egy kevés olajon pároljuk üvegesre a felaprított vöröshagymát, majd süssük össze a paradicsommal, a paprikával és a fokhagymával. Ha már megpuhultak passzírozzuk át, adjuk a tintahalhoz és 45 percig főzzük. Ezután emeljük ki a tintahalat és csak a tintáját rakjuk bele egy 15 percre.
A besamelmártást sóval és borssal fűszerezzük, majd kanalazzuk a piquillo paprikába.
Egy tálra kanalazzuk a szószt, arra tegyük a paprikát és mellé a tintahalat.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom