A szardíniát alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük.
A zöldségeket mossuk meg és vágjuk fel, a
burgonyát pedig pucoljuk meg és vékonyan karikázzuk fel. Vegyünk egy tűzálló tálat és rétegezzünk bele egy részt a vörös
hagymából,
paprikából és
burgonyából. Dolgozzuk bele a zúzott
fokhagymát, petrezselymet,
sóval és
borssal ízesítjük. Erre rétegezzünk egy kis
paradicsomot, majd a halat és végül a maradék hozzávalót halmozzuk megflelően a tálba. Egy
paradicsomot hagyjuk a te
tejére, jól oszlassuk szét, majd szórjuk meg a
sóval és a
borssal. Öntsük rá a megmaradt
olívaolajat és lefedve előmelegített sütőbe tesszük egy fél órára. Ezután meghintjük a főszernővényekkel a fedetlenül még 20 percig készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>