A tésztát kifőzzük, leszűrjük. Az olivákat félbevágjuk és kimagozzuk. A szardíniát megmossuk, a
fokhagymát megpucoljuk és az olivával, a szardíniával összeturmixoljuk. Összekeverjük a
citromlevet, a
konyakot és az
oreganot. A szardíniás pasztához 4 ek.
olívaolajat hozzáadunk,
sózzuk,
borsozzuk. A
paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Az
articsókát lecsepegtetjük és felnegyedeljük. A maradék olajat felhevítjük és megpároljuk benne a
paradicsomot. Hozzáadjuk az
articsókát,
sózzuk,
borsozzuk. A tésztát összekeverjük a zöldségekkel és megmelegítjük. Az olivapasztát külön tálkában tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>