Az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk. Ezután vegyük ki a szőrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal.
A kenyérbelet süssük meg az olívaolajon a zúzott fokhagymával és néhány perc után locsoljuk meg az ecettel. Fűszerezzük sóval, borssal, édesköménymaggal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel. Ezzel a masszával megtöltjük az articsókát és tűzálló tálba rakjuk. Ráöntjük a visszamaradt zaftot és a leves-bor keverékét. Letakarva előmelegített sütőben 1 óra alatt elkészítjük. Tálaláskor fekete olajbogyóval megszórjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom