Vágjuk a polipot 3 cm-es darabokra. Vágjuk apróra a
hagymát, törjük át a
fokhagymát. Magozzuk ki a
chilit, vagdaljuk apróra, a szárított
chilit morzsoljuk össze.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, fonnyasszuk meg a
hagymát, tegyük bele a polipot, majd süssük 5 percig. Ha a polip levet ereszt, süssük magas hőfokon, amíg el nem párolog.
Adjuk hozzá a
fokhagymát és a
chilit, fűszerezzük
sóval és
borssal. Nyomkodjuk szét a hámozott
paradicsomot, tegyük ezt is a serpenyőbe.
Fedjük le a serpenyőt, majd főzzük az egészet 1 órát. Szórjuk bele a kaprit, majd főzzük fedő nélkül 10 percig, hogy a mártás sűrű legyen. Végül szórjuk meg
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>