Kagyló mexikói módra receptHány személyre:
» 1 1/2 kg konyhakész fekete kagyló
»
só» kevés zsiradék a tál kikenéséhez
» 1
hagyma» 3 hámozott
paradicsom» 2 zöld
paprika» 2-4 friss zöld vagy piros
chili» 1 ek olaj
» 1 apróra vagdalt
fokhagymagerezd
» 2 ek kapart
vaj » 50 g zsemlemorzsa
Főzzük a kagylót
sós
vízben 20 percig. A zártalak dobjuk el, a többi tegyük kikent tűzálló tálba. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Vágjuk kockára a
hagymát, a
paprikát és a
paradicsomot, magozzuk ki a
chilit, és vágjuk karikára.
Forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk aranybarnára a
hagymát. Tegyük bele a
paradicsom és
paprikakockákat, a
chilit. Süssük 5 percig, közben kevergessük, majd adjuk hozzá a
fokhagymát, végük
sózzuk meg az egészet. Öntsük a szószt a kagylóra, rakjuk rá a
vajdarabkákat, és szórjuk meg zsemlemorzsával.
Süssük a sütőben, amíg meg nem pirul.
Tortillával kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>