Áztassuk a halat 2 napig, a vizet naponta cseréljük. Tegyük az áztatott halat egy edénybe, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzzük 15 percig. Ha kész vegyük ki, egy ecsettel távolítsuk el a szálkákat, vágjuk kis darabokra a húsát.
Vágjuk kis kockára a
hagymát, törjük át a
fokhagymát. Negyedeljük el a
paradicsomot, szeleteljük fel a
burgonyát. Vágjuk félbe az olajbogyót, magozzuk ki a
chilit, és vágjuk vékony karikára.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, fonnyasszuk meg benne a
hagymát, tegyük bele a
fokhagymát, majd pirítsuk meg. Tegyük bele a
paradicsomot. Főzzük a szószt, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
Tegyük a halat és a többi hozzávalót a mártásba, és főzzük 10 percig, többször keverjük meg. Szórjuk meg
petrezselyemmel és tálaljuk.
Rizzsel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>