Vagdaljuk apróra a
hagymát és a
fokhagymát, morzsoljuk össze a
chilit. Vágjuk kis kockára a
paprikát, hámozzuk meg a
burgonyát, és vágjuk kis kockára. A halfilét és a polipot vágjuk falatnyi darabokra.
Forrósítsuk fel az olajat, süssük a
hagymát,
fokhagymát és a
chilit világosbarnára. Adjuk hozzá a
paprikát, és süssük még pár percig.
Öntsük fel a hallevessel, tegyük bele a
burgonyakockákat. Forraljuk fel a levest, majd főzzük 10 percig, félig fedett edényben.
Tegyük bele a tintahalgyűrűket, a polipdarabokat, majd főzzük 15 percig.
Nyomkodjuk szét egy villával a
paradicsomot, majd adjuk a haldarabokkal és a rákkal a levesbe. Főzzük egészen alacsony hőfokon még 5 percig. Végük szórjuk a levesbe a kaprit, majd
sózzuk meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>